Ledighedsydelse

Når du er godkendt til fleksjob, har du ret til ledighedsydelse, indtil du ansættes i fleksjob.

Ledighedsydelse ved ferie

Du har ret til at holde ferie med ledighedsydelse allerede det første ferieår, du er ansat i et fleksjob eller er ledig og søger et fleksjob. Ferieåret går fra 1. maj til 30. april. Alt efter hvornår du er blevet godkendt til et fleksjob eller er ansat i fleksjob, kan du afholde følgende antal feriedage med ledighedsydelse:

  • 15 dage i det pågældende ferieår, hvis du bliver godkendt til eller ansat i fleksjob mellem d. 1. maj og d. 31. juli
  • 10 dage i det pågældende ferieår, hvis du bliver godkendt til eller ansat i fleksjob mellem d. 1. august og d. 31. december
  • 5 dage i det pågældende ferieår, hvis du bliver godkendt til eller ansat i fleksjob mellem d. 1. januar og d. 30. april.

Du skal afholde ferie med ledighedsydelse, inden ferieåret slutter d. 30. april. Du kan ikke overføre din ferie med ledighedsydelse fra et ferieår til det næste.

Feriepenge, som du har optjent i et tidligere job, trækkes fra det antal dage, som du kan holde ferie med ledighedsydelse i. Men det gælder kun, hvis din optjente ferie og din ret til feriedage med ledighedsydelse sammenlagt bliver mere end 25 feriedage.

Du skal søge om ferie hos kommunen, senest 14 dage før din ferie begynder. Hvis du først kontakter jobcentret, efter ferien er startet, har du først ret til ledighedsydelse under ferie fra og med den dag, hvor du har kontaktet jobcentret.

Indhold hentet fra borger.dk