Nyt om arbejdsliv

Her finder du en oversigt over de seneste nyheder om dit arbejdsliv.

Du finder en samlet oversigt over nyheder i vores nyhedsarkiv.

Ældrepleje skal sikre job til flygtninge i Herning Kommune

18. august 2016 - Herning Kommune vil, i samarbejde med LærDansk, FOA og Social & Sundhedsskolen Herning, uddanne flygtninge til opgaver i ældreplejen

I 2025 vil der være akut mangel på hænder i ældreplejen, hvis der ikke gøres noget.

Et nyt pilotprojekt, "Projekt Ny Start - i Sundhed og  Ældre", i Herning Kommune vil sikre, at flygtninge kan komme i job - og samtidig uddanne nye hænder til ældreplejen.

I samarbejde med LærDansk Herning, FOA Herning og Social & Sundhedsskolen Herning vil kommunen i de næste tre år arbejde målrettet på at uddanne flygtninge til at indgå i arbejdet i kommunens ældrepleje.

- Som samfund står vi med en meget stor udfordring, når det gælder om at integrere de flygtninge, der kommer til landet. At få foden indenfor på arbejdsmarkedet er et godt første skridt til integration. Hvis vi samtidig kan afhjælpe den mangel på medarbejdere i ældreplejen som er forventet, er det en stor, ekstra gevinst, siger John Thomsen, formand for Beskæftigelsesudvalget.

Inspiration fra integrations-projekt

"Projekt Ny Start - i job i Sundhed og Ældre" er inspireret af "Projekt Ny Fremtid", der i februar fik 6,2 millioner kroner i støtte fra Industriens Fond.

I "Projekt Ny Fremtid" er samarbejdspartnerne lokale metalvirksomheder, der mangler kvalificeret arbejdskraft.

I Social- og Sundhedsudvalget i Herning Kommune er de begejstrede for det nye projekt, hvor erfaringerne fra samarbejdet med det private erhvervsliv bruges på det kommunale område.

- Når vi allerede nu kan se, at vi får en udfordring med at skaffe kvalificeret personale i de kommende år, så er projektet her en rigtig, rigtig fin måde at afhjælpe noget af den mangel, siger Anne Marie Søe Nørgaard, formand for udvalget.

"Projekt Ny Start - i job i Sundhed og Ældre" vil begynde i 2017 og løbe i alt tre år.

Frem mod første januar skal det afklares, hvilke kommunale ældrecentre, der har mod på at deltage i første fase af projektet, ligesom samarbejdet med LærDansk, FOA og Social & Sundhedsskolen Herning skal sættes i gang. 

Ny cafe giver 40 fleksjob i Herning

18. april 2016 - Mandag åbner en helt ny type cafe i Herning og det giver 40 fleksjobbere en ny chance

Cafeen No7 åbning

Nye løsninger for fremtidens velfærdssamfund er i høj kurs, både nationalt og lokalt.

Mandag 18.april åbner Herning Kommune en cafe, der er et eksempel på, hvordan "nye løsninger" kan blive til helt konkret virkelighed.

"Cafeen", som den er døbt, ligger i Hernings store kultur- forenings- og aktivitetshus "Huset No7".

Åbningen betyder, at der med ét snuptag er 40 mennesker med behov for et fleksjob, der får et solidt ståsted på arbejdsmarkedet.

Gevinst hele vejen rundt

Den nye cafe giver gevinst hele vejen rundt:

De 40 langtidsledige fleksjobbere har nu fået et fast job og dermed en stabil ramme om hverdagen.

Huset No7 har fået en cafe, der både er til glæde for de mange brugere i huset, og kan hjælpe med at tiltrække nye mennesker til kulturtilbud og aktiviteter.

Driften af Cafeen er et samarbejde mellem Kultur- og Fritidsafdelingen og Beskæftigelsesafdelingen, og et eksempel på at tværgående samarbejde i en kommune kan give helt nye ideer.

Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune, er begejstret for projektet.

- I Herning Kommune er vi meget optagede af at nytænke den måde, vi løser opgaver på. Cafeen sikrer både, at en lang række borgere får et fast job, samtidig med, at vi sikrer en bedre service til de mange mennesker, der bruger kulturhuset, siger Lars Krarup.

Han ser Cafeen som en naturlig del af Herning Kommunes strategi om investere i det sociale område for at opnå langsigtede gevinster. Et andet eksempel er "Herning-modellen" på børneområdet, hvor der bliver investeret i flere medarbejdere for at yde en tidligere, forebyggende indsats.

- Cafeen er, sammen med eksempelvis "Herning-modellen" eksempler på, at man skal turde investere i at starte noget op, for at få en god, langsigtet effekt. Jeg er enormt glad for, at et samlet byråd har modet til at prøve nye løsninger, siger Lars Krarup.

Helt vildt godt

Line Hillerup er leder af Huset No7, og hun har glædet sig til åbningen af Cafeen i lang tid. De 40 medarbejdere startede 1. marts og har brugt tiden frem mod åbning på at tage hygiejnebevis, indrette Cafeen og perfektionere tilberedelsen af de faste retter på menukortet.

- Det er simpelthen så fantastisk at opleve, hvordan hele huset har summet. Folk har glædet sig helt vildt til i dag, hvor de kan servere maden for gæsterne, siger Line Hillerup.

Hun fremhæver den glæde, som de nye medarbejdere kommer med.

- Vi taler om mennesker, der i årevis har været i ressourceforløb, jobtræning, og kompetenceafklaring, med usikkerhed om, hvad det ville føre til. Nu har de et fast job, og dermed alt hvad det fører med sig af sikkerhed og selvtillid. Det bliver helt vildt godt, siger hun.

Om Caféen i Huset No7

Den nye cafe skaber 40 fleksjob, heraf 35 stillinger i køkkenet, og fem stillinger som pedel, bogholder, grafiker med videre.

Medarbejderne er fastansat og har mellem 4 og 30 timer om ugen. De fleste er ansat i 8-15 timer om ugen.

Til at lede Caféen er ansat to kokke i ordinære stillinger.

Cafeen har åbent alle hverdage.

Det har kostet ca. 3,5 millioner kroner at bygge Cafeen, der er indrettet, så den tager højde for de forskellige behov, som medarbejdere i fleksjob har.