Nyt om arbejdsliv

Her finder du en oversigt over de seneste nyheder om dit arbejdsliv.

Du finder en samlet oversigt over nyheder i vores nyhedsarkiv.

Ledige på kanten af arbejdsmarkedet kommer i job

21. december 2017 - Hver anden deltager i nyt projekt fra Jobcenter Herning er allerede i beskæftigelse.

I slutningen af oktober mødte de første ledige op til et forløb i Småjobs+, der er et nyt projekt under Jobcenter Herning.

Allerede nu kan Småjobs+ melde om opsigtsvækkende resultater. Hver anden langtidsledig på dagpenge eller kontanthjælp, der har været tilknyttet projektet, er nu i beskæftigelse.

Siden begyndelsen for små to måneder siden har 99 ledige på kanten af arbejdsmarkedet fået hjælp til at finde vej til et job. Småjobs+ tager løbende kandidater ind, og selv om de nyeste ledige kun har været med nogle få dage, er 54 nu i arbejde. 24 er helt selvforsørgende, mens 30 arbejder på deltid.

Projektet er startet op for at hjælpe ledige på kanten af arbejdsstyrken tættere på det almindelige arbejdsmarked. Konsulenterne arbejder ud fra tanken om, at en ansættelse med start på et lavere antal ordinære timer kan være første skridt på vejen mod varig selvforsørgelse.

- Vi møder stor velvilje fra virksomhederne, når vi kontakter dem. De kan godt kan se idéen i, at vi hjælper med at matche topmotiverede kandidater med de ledige job - selvom det ikke nødvendigvis drejer sig om et fuldtidsjob fra starten af, fortæller gruppeleder Marc Lykke i Småjobs+.

Arbejdsgiver er overrasket

Forløbet i Småjobs+ er frivilligt. De ledige melder sig, og i fællesskab med konsulenterne arbejder de intenst på at undersøge, hvordan den enkeltes kompetencer bedst muligt bringes i spil på arbejdsmarkedet.

Samtidig hjælper konsulenterne med at finde åbninger hos virksomhederne, der slipper for arbejdet med jobopslag og udvælgelse af kandidater.

Det gør det lettere at besætte ledige stillinger, mener Anders Pedersen, distriktschef i T. Hansen Gruppen A/S.

- Jeg er positivt overrasket over niveauet. Vi møder gode kandidater, som vi muligvis ikke selv ville have fundet, siger Anders Pedersen.

T. Hansen har i øjeblikket to medarbejdere fra Småjobs+ ansat i en af gruppens butikker, mens en tredje arbejder med dækmontage i en tidsbegrænset stilling henover nytår.

- Når en samarbejdspartner gør et godt forarbejde, screener kandidaterne og udvælger de relevante, så sparer vi også tid. Tit søger vi efter en medarbejder, der helst skulle være startet i går, og det tager længere tid, når vi selv begynder at rekruttere fra bunden, forklarer distriktschefen.

Fingeren på pulsen

T. Hansen ser også kandidater, som man måske ikke selv ville have overvejet. Årsagen kan være, at den jobsøgende har en helt anden uddannelse eller bor i et andet geografisk område.

- Så er det rart, når andre har fingeren på pulsen og ved, at kandidaterne er motiverede til jobbet eller er villige til at pendle, siger Anders Pedersen.

De ledige har forskellige baggrunde. Fælles for dem alle er dog, at de har haft svært ved selv at åbne døren til arbejdsmarkedet. Det får de nu hjælp til - og det er en god idé, mener John Thomsen, formand for Beskæftigelsesudvalget i Herning Kommune, der står bag bevillingen til projektet.

- Arbejdsløsheden er lav, så det er et godt tidspunkt at få ledige på kanten af arbejdsmarkedet i job. Samtidig står vi i en situation, hvor vi kan komme til at mangle arbejdskraft. Derfor giver det god mening at yde en ekstra indsats over for den gruppe lige nu. Det er både til gavn for den enkelte ledige og for samfundet, siger John Thomsen.